Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z czerwonej kapusty w wersji light

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuki
rodzynki 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyzka
sól,majeranek
imbir 1 kawałek
kapusta czerwona 270 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z czerwonej kapusty w wersji light

Warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Kapustę poszatkować.

Cebule przekroić na 3 części. Wszystko wrzucić do garnka i zalać litrem wody. Zagotować i gotować do miękkości warzyw.

Na około 2-3 minuty przed końcem gotowania dodać obrany i starty na drobnych oczkach imbir. Zdjąć z ognia. Doprawić solą,pieprzem oraz majerankiem. Zblendować na gładko.Przelać zupę na talerz, nałożyć kleks jogurtu i dodać rodzynki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 06.02.2014 13:35
nigdy nie jadłam kremu z czerwonej kapusty, będę musiała spróbować :)
babajaga1969 06.02.2014 11:58
pomysłowa zupka
Cranberry 06.02.2014 09:00
jestem ciekawa smaku :)
Milka100 06.02.2014 08:16
ale cudeńko apetyczne
Aga-25 06.02.2014 07:50
ale pyszne zupki masz
Agnieszka-87-25 06.02.2014 07:40
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak