ZUPA - KREM Z CUKINII I SELERA NACIOWEGO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • seler naciowy

    4 łodygi
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • sos sojowy

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • serek topiony

    100 gram
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    szczypta
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    szczypta
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • Imbir mielony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Cukinię umyć, obrać i usunąć pestki (jeżeli są) a następnie pokroić w kostkę.łodygi selera opłukać, cebulę obrać i drobno pokroić razem z selerem. Wrzucić do cukinii i zalać wodą tak by zakrywała warzywa. Marchewki oskrobać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do warzyw. Całość porządnie doprawić, solą, pieprzem, sosem sojowym. Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.

2/ Serek topiony, pokroić na kawałki i dodać do garnka. Całość dobrze zmiksować na aksamitny krem. Dodać śmietanę i wymieszać. Na koniec doprawić gałką, imbirem, solą oraz pieprzem. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 04.04.2015 09:35
Wygląda kusząco
mysza75 23.03.2015 16:50
moje smaki chętnie bym zjadła pysznie wygląda
joanna43 23.03.2015 16:45
zupy krem sycące i zdrowe superrrrrrr
erym 23.03.2015 15:32
chetnie bym wciagnela, co za aromat!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat