Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 kg -
czosnek
1 ząbek -
serek topiony śmietankowy duży
100 g -
Kostki rosołowe Kucharek
2 sztuki -
woda
500 ml
Sposób przygotowania
Kroimy w niewielką kostkę.
Wrzucamy kawałki cukinii do garnka z pokrojonym czosnkiem.
Zalewamy 500 ml wody i dodajemy kostki rosołowe.
Gotujemy 20 minut aż cukinia będzie miękka.
Zdejmujemy z ognia.
Dodajemy serki topione, a następnie miksujemy blenderem.
Zupę przelewamy do salaterek i posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)