Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brukselki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 50 dag
bulion warzywny 1,5 szklanki
cukier 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
cząber do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brukselki

Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, przekładamy do garnka i zalewamy wodą - tylko tyle wody by zakrywała brukselkę. Dodajemy szczyptę cukru i soli i gotujemy bez przykrycia 15-20 min. Całość miksujemy na gładki krem. Wlewamy bulion, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cząbrem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 04.01.2016 17:47
takie zupy lubię po pracy zjeść
kd045 04.01.2016 10:09
wygląda pysznie ;)
Maridka19 04.01.2016 06:17
Takie zupki najlepsze
Róża1 04.01.2016 00:09
bardzo smaczna zupa , moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak