Zupa krem warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • koperek

    0,5 pęczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

    6 szklanek
  • ser topiony

    1 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa obieramy, oczyszczamy, opłukujemy i kroimy w talarki. Wrzucamy do goracego bulionu i gotujemy na małym ogniu do miękkości ok. 40 min.Na koniec kilka łyżek gorącego bulionu mieszamy z serkiem topionym i dodajemy do zupy, podgrzewamy i mieszamy tak długo aż ser dokładnie sie rozpuści. Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na krem, doprawiamy do smaku. Przed podaniem ponownie podgrzewamy, przelewamy na talerze i posypujemy posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 08.02.2014 15:32
Na pewno by mi smakowała :)
Margo1 11.03.2013 08:06
chyba takiej nie robiłam
Izabela/bella81 22.07.2011 08:58
świetna:)
Krystyna32 18.07.2011 19:18
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat