Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na zupę krem ze świeżych grzybów.

Składniki:

Na zupę krem z grzybów:

grzyby świeże 0.5 kg
cebule 2 szt.
ziemniaki 2 szt.
śmietana gęsta 1 filiżanka
masło 2 duża łyż.
bulion 125 ml
sól 2 g
pieprz 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem grzybowy

Grzyby oczyścić, pokroić na plasterki. Obraną i posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, następnie dodać pokrojone grzyby i całość dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Po kilku minutach dodać obrane i drobno pokrojone ziemniaki, chwilę wszystko podusić i zalać bulionem. Gotować wszystko razem około 10-15 min. Na koniec do śmietany dolać gorącej zupy, wymieszać i całość przelać do gotujących się grzybów, do smaku dodać soli i pieprzu. Kiedy zupa przestygnie zmiksować blenderem.

PYSZNOŚCI 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak