Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa - krem grzybowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone
100 g
bulion warzywny
1 litr
wino białe wytrawne
100 ml
cebula
1 szt
śmietana
150 ml
żółtko jajek
1 szt
curry
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem grzybowa

Grzybyi namoczyć, a następnie drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na maśle i winie. Dodać grzyby, podsmażyć. Po wystudzeniu zmiksować z ½ litra wywaru, a następnie połączyć z pozostałym wywarem. Doprowadzić do wrzenia. Żółtko wymieszać ze śmietaną i mąką, dodać trochę gorącej zupy i ponownie wymieszać. Gotową zaprawę dodawać małym strumieniem do zupy. Przyprawić solą, curry, gotować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak