Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem cebulowo-serowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 70-80 gram
masło 2 łyżki
udko z kurczaka 1 szt
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
serek topiony 200 gram
tymianek 1 łyżeczka
sól
pieprz
por 1 szt (zielona część)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem cebulowo-serowa

Kroki postępowania

1
Z udka i warzyw ugotować wywar. Następnie przecedzić go.
Krok 1 - Zupa krem cebulowo-serowa foto
2
Cebulę pokroić w piórka, wrzucić ją na roztopione miasto i smażyć około 20-30 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszać i pilnować, aby cebula się nie przypaliła.
Krok 2 - Zupa krem cebulowo-serowa foto
3
Pod koniec smażenia dodać do cebuli tymianek.
Krok 3 - Zupa krem cebulowo-serowa foto
4
Przełożyć do garnka. Wlać litr wywaru drobiowo-warzywnego. Gotować całość kilka minut.
Krok 4 - Zupa krem cebulowo-serowa foto
5
Dodać serek topiony i gotować zupę na małym ogniu, aż serek się rozpuści.
Krok 5 - Zupa krem cebulowo-serowa foto
6
Przyprawić zupę pieprzem i jeszcze ewentualnie solą, a następnie zmiksować zupę. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa krem cebulowo-serowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 30.03.2015 22:19
uwielbiam kremy
2milutka 28.03.2015 17:04
Pyszna zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak