zupa koperkowa z lanymi kluskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki rosołowe

    2 kostki
  • woda

    1 L
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotowac wodę,dodac kostki rosołowe,.Jajka(2szt.) rozbic z mąka(2 łyzki) i mlekiem((1łyzka).Miszanine wlać cienka stróżka na gotujący rosol.Rozdrzac masło((1 łyzka) ,obrac i posiekac cebule(!szt.),przesmazyc na rumiano,dodac do rosołu,.Przed podaniem przyprawic śmietana(0,5szklanki),oproszyc pieprzem,sola i koperkiem(pęczek).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 20.08.2011 10:50
fajna
Barbara55 28.06.2011 17:38
może być smaczna
rakow2 21.02.2011 14:57
dobra zupa nie jest zła
beata.81 27.04.2010 16:12
dobra zupka ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat