Zupa koperkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udo z kurczaka

    1 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • śmietana 18 proc

    1 op
  • mąka

    2 łyżki
  • ziemniaki

    4 średn szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • włoszczyzna

    1 (bez kapusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z kurczaka i włoszczyzny, doprawić do smaku, dodać posiekany drobno koperek i ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie zaprawić zupę śmietaną rozmieszaną z mąką. Zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 11.04.2011 19:57
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat