Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kokosowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 25 dag
sól do smaku
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryczki chili 2 sztuki
olej 1 łyżka
curry 2 łyżeczki
mleko kokosowe 1 puszka
limonka 1 sztuka
zielony groszek 10 dag
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bulion 1 łyżka
indyk 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kokosowa

Grzyby pokrój w kawałki. Szpinak zblanszuj, przepłucz zimną wodą i grubo pokrój. Dymki i pozbawione pestek papryczki chili posiekaj. Filet z indyka pokrój w kostkę i zrumień na oleju. Dodaj grzyby, chili, oraz dymki. Smaż je razem jeszcze przez kilka minut. Oprósz curry i podsmaż. Dodaj mleko kokosowe, 500 ml wody i bulion. Całość zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze przez 5 minut. Limonkę sparz. Pokrój ją w plasterki i dodaj do zupy, wraz ze szpinakiem i groszkiem. Gotuj razem ok. 3 minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 26.10.2012 19:13
fajny i ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak