Zupa kminkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler mały

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • kminek

    1 łyżka
  • śmietana

    5 łyżek
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    5 dag
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone warzywa ugotować w wodzie z kminkiem. Wywar przecedzić, dodac śmietanę wymieszaną z mąką, masło i zagotować. Przyprawić do smaku solą, posypać zieleniną, podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 06.02.2014 20:58
smakowita :)
IlonaAlbertos 03.09.2013 14:50
Smakowita zupka.
Ada-Gaba 20.02.2012 07:06
pyszna
Monika193 05.11.2010 09:03
ja nie robię, ale moje dziecie ostatnio zjadlo w przedszkolu, więc muszę zacząć gotować kminkową.
agnieszka214 05.11.2010 08:21
MNIAM MNAIM ZDROWE BARDZO

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat