Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z nutką papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 litr
kapusta 30 dkg
ziemniaki 4 szt
marchewka
pietruszka
boczek 10 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z nutką papryki

Kapustę siekamy. Obrane ziemniaki kroimy na grubszą kostkę. Obrane i umyte jarzyny kroimy w słupeczki. Boczek w małą kostkę. Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Jak bulion będzie się gotował dodajemy pokrojone jarzyny, boczek, kapustę oraz ziemniaki. Wszystko gotujemy do miękkości pod przykryciem na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy paprykę w proszku oraz doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.08.2013 21:07
Apetyczna zupa.
mirosława4 26.07.2013 12:53
bardzo dobra :)
Grazyna0211 24.07.2013 09:33
smaczna zupa
olkaaa 04.06.2013 07:40
chyba się dziś skuszę
RenataZ-et 28.12.2012 19:59
fajna zupa
ben-ka 24.10.2012 09:20
dobra zupka:)
Łukasz15 19.10.2012 00:12
Bardzo dobra
Anna138 09.08.2012 21:46
Pyszny kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak