zupa kapusciana

zupa kapusciana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    60 dag
  • ziemniaki

    1,5 kg
  • marchew

    2 szt
  • natka pietruszki

    2 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • kość wieprzowa

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kosc wrzucic do wody i gotowac pól godziny, pózniej wrzucic ziemniaki, marchew i przyprawy ziele listki i pieprz, gdy ziemniaki beda miekkie wrzucamy pokrojona kapuste kiszona, po 10 min zaprawiam mąka i jemy. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 11.06.2011 23:05
wygląda pysznie
Agnieszka172 21.11.2010 18:32
super zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat