zupa kalafiorowo-koperkowwa z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 sztuki
  • bulion cielęcy

    2 litry
  • kalafior

    0,5 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • koperek

    1 garsztka
  • śmietana

    0,5 opakowania
  • kucharek uniwersalny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka

    2 sztuki
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion gotujemy, dodajemy obrane i pokroione w kostke ziemniaki i marchewke, gotujemy, dodajemy umyty podzielony na rózyczki kalafior. Gotujemy do miekości. Dodajemy opłukany , osuszony i posiekany koperek. Dodajemy smietane. doprawiam do smaku. Bułkę kroimy w kostke, skrapiamy oliwa , przyprawiamy, pieczemy na złoty kolor. podajemy z zupa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 06.02.2013 20:49
dobry pomysł z tymi grzankami
malaczarna23 21.05.2012 22:18
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat