zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/2 szt.
  • marchewka

    1 szt.
  • pietruszka

    1/2 szt.
  • seler

    1/4 szt.
  • kostki rosołowe

    2 szt.
  • śmietana 12%

    2 łyzki
  • makaron ślimaczki

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kostka mi rosołowymi, Wkroić obrane warzywa i pogotować 15 minut. Wrzucić kalafior obranego na różyczki i makaron. Pogotować 10 minut i wyłączyć. Przed podaniem podbić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.09.2010 19:21
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat