Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior
udka kurczaka
kostka rosołowa
koperek
kartofle

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Kroki postępowania

1
Udka myjemy, solimy, wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy.
Krok 1 - Zupa kalafiorowa foto
2
Gdy widzimy, że mięso jest już prawie gotowe wrzucamy umyty kalafior.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa foto
3
Dodajemy rosołek z kury. Oczywiście do smaku dodajemy jeszcze sól i pieprz. Gdy kalafior zmięknie zupa jest już prawie gotowa.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa foto
4
Osobno gotujemy kartofle pokrojone w drobną kostkę.
Krok 4 - Zupa kalafiorowa foto
5
Wyjmujemy mięso z zupy, przy gorących temperaturach zupa mogłaby szybko skwaśnieć.
Krok 5 - Zupa kalafiorowa foto
6
Gdy zupa jest gotowa, zaklepujemy ją kwaśną śmietaną. Na koniec posypujemy świeżym koperkiem.
Krok 6 - Zupa kalafiorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.08.2014 11:07
uwielbiam :)
gibli 09.08.2014 19:20
lubię taką:)
Adamorek 06.08.2014 14:28
naprawdę smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak