Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    2 szt
  • kalafior

    1 mała główka
  • ziemniaki

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • woda

    1,75 litra
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa kalafiorowa foto
Mięso umyć, zalać wodą, posolić. Gotować około 20-25 minut.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa foto
Pokroić w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Łodygi selera pokroić na plasterki. Dodać do zupy.
Wrzucić listek laurowy.
Gotować około 5 minut.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa foto
Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki. Dodać do zupy. Gotować około 10 minut.
Krok 4 - Zupa kalafiorowa foto
Dodać do zupy śmietanę oraz natkę pietruszki. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 04.10.2013 15:06
moja ulubiona zupka,pycha
Marlenka.S 25.03.2013 17:54
uwielbiam zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat