Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zupa jarzynowa zasmażana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości
25 dag
fasolka szparagowa
20 dag
ziemniaki
20 dag
włoszczyzna
10 dag
kapusta włoska
20 dag
masło
trochę
marchewka
3 sztuki
mąka
trochę
kalafior
1 sztuka
zielona pietruszka
troche

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa zasmażana

Włoszczyznę (i kości) opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić, warzywa pokrajać, włożyć do wazy. Kalafior opłukać, podzielić na części. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać w drobną kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, obrać z włókien, pokrajać na małe, skośne kawałki. Na odcedzonym wywarze ugotować kalafior, ziemniaki, groszek lub fasolkę szparagową. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować i posolić do smaku. Do zupy dodać pokrajaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak