Zupa jarzynowa z tortellini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    kawałek
  • fasolka szparagowa

    kilka szt
  • tortellini

    opakowanie
  • kalafior

    kilka różyczek
  • ziemniaki

    2 szt
  • kostka rosołowa

    1-2 szt
  • przyprawa do zup, koperek świeży

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z kostką rosołową.Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka.Doprawić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania zaprawić śmietaną. Tortellini ugotować.Zalewać tortellini zupą, posypać obficie koperkiem.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza620 21.04.2013 21:43
ja chyba spróbuję
[email protected] 05.04.2012 13:17
bardzo dobre
edyta44 13.08.2011 23:00
wyproboje
gosia47-47 04.07.2011 12:13
muszę spróbować :D
Agnik 06.05.2011 09:26
mniam
AnaSt 08.04.2011 11:33
Ciekawy przepis, trzeba wypróbować :)
krzyniu1984 02.09.2010 09:22
nigdy takiej nie jadłem!
aginaa 01.09.2010 13:57
pychota
zosia31 31.08.2010 19:37
fajny przepis :)
sylwiachmiel 31.08.2010 16:18
zapowiada się smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat