Zupa jarzynowa z rzeżuchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • bulion warzywny

    1,5 l
  • śmietana

  • rzeżucha

  • kiełki

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę, por w krążki. Warzywa dusić na małym ogniu przez ok. 10 min. Dodać posiekaną rzeżuchę oraz kiełki. Wlać bulion warzywny i gotować przez ok. 10 min. Dodać śmietanę oraz doprawić solą i pieprzem. Na koniec zmiksować. Zupę podawać posypaną rzeżuchą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.05.2013 09:15
ciekawy smak z rzeżuchą
Kate131 28.10.2012 09:06
fajna
alaaa 28.04.2012 22:00
fajny pomysł na rzeżuchę,,
Barbara33 24.03.2012 09:25
o ciekawe
Kuchareczekjeden 16.01.2012 19:19
świetna zupka
AgaS10 14.01.2012 20:10
hmmm,pomysłowe:)
olkaaa 30.12.2011 00:11
chętnie spróbuję
Magdalena1110 02.05.2011 21:33
pycha
barbara11561 09.04.2011 08:29
Wspaniała
MAR3STA 08.04.2011 23:00
takiej nie jadłam i chętnie spróbuję;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat