Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z parówkami i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
masło 3 dag
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler
pietruszka zielona 1 pęczek
groszek konserwowy 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
parówki 4 szt
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z parówkami i groszkiem

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Masło roztopić w garnku i wrzucić ziemniaki. Przesmażyć, a następnie zalać 6 szkl wody. Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera obrać, opłukać i pokroić i wrzucić do garnka z warzywami. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem. Opłukać natkę i posiekać drobno. Groszek odsączyć z zalewy. Paprykę oczyścić i pokroić. Parówki obrać z osłonek i pokroić. Do gotującej się zupy wrzucić ; groszek, paprykę, parówki. Gotować razem około 15 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę na talerzy posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.03.2013 20:07
wygląda apetycznie
bietka 11.12.2012 12:20
bardzo fajna zupka
babajaga1969 10.12.2012 21:37
szybkie danie :))
Anna133 10.12.2012 21:35
zupa z parówką ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak