Zupa jarzynowa z parówkami i groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • masło

    3 dag
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • parówki

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Masło roztopić w garnku i wrzucić ziemniaki. Przesmażyć, a następnie zalać 6 szkl wody. Marchewkę, pietruszkę i kawałek selera obrać, opłukać i pokroić i wrzucić do garnka z warzywami. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem. Opłukać natkę i posiekać drobno. Groszek odsączyć z zalewy. Paprykę oczyścić i pokroić. Parówki obrać z osłonek i pokroić. Do gotującej się zupy wrzucić ; groszek, paprykę, parówki. Gotować razem około 15 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę na talerzy posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 11.03.2013 20:07
wygląda apetycznie
bietka 11.12.2012 12:20
bardzo fajna zupka
babajaga1969 10.12.2012 21:37
szybkie danie :))
Anna133 10.12.2012 21:35
zupa z parówką ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat