Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dkg
marchew
pietruszka
seler
natka pietruszki
koper świeży
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z mięsem

Żeberka dokładnie myjemy. Umyte żeberka zalewamy litrem wody i doprowadzamy do wrzenia. Marchewkę, pietruszkę i seler dokładnie myjemy. Umyte jarzyny ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowane jarzyny wrzucamy do gotującego się mięsa. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 1 godziny. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koper. Doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 06.02.2014 20:59
bardzo dobre
Wacław 01.02.2014 09:44
pożywna zupa
mirosława4 25.12.2013 16:35
smaczna zupa
adelajda 12.12.2013 08:56
smaczna zupka
Dorian 14.11.2013 22:05
smaczna zupka
olkaaa 21.10.2013 12:57
bardo fajna
Katarzyna59 01.10.2013 21:03
smaczna zupka
romanrafal
romanrafal 15.09.2013 11:27
pyszna zupka
Ania67 10.09.2013 17:21
smaczna zupka
Anna169Hosz 09.09.2013 09:36
Solidna zupa !
barbara11561 07.09.2013 09:25
lubię takie zupy z wkładką:)
Alex_M 04.09.2013 10:20
zdrowa i pozywna :)
ONY_za_kare 03.09.2013 13:09
sycąca zupa, super!
Adamorek 01.09.2013 21:21
doskonała zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak