Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa wiosenna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 szt
brokuł 0,5 szt
fasolka szparagowa 10 dag
ziemniaki 5 szt
marchew 3 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
śmietana 3/4 szkl
sól i pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa wiosenna

Skrzydełka opłukać zalać wodą i zagotować.

Warzywa obrać i pokroić w kostkę oprócz fasoli i brokuła. Do skrzydełek dodać do smaku lubczyk i pokrojone w kostkę warzywa wraz z fasolką. Gotować około 15-20 minut na małym ogniu. Pod koniec dodać różyczki brokuła i gotować jeszcze 5 minut.

Doprawić do smaku i wlać zahartowaną śmietanę, wymieszać i zagotować całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:09
Zdrowa, lekka zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak