Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa wiosenna

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
4 szt
brokuł
0,5 szt
fasolka szparagowa
10 dag
ziemniaki
5 szt
marchew
3 szt
seler korzeniowy
1/3 szt
śmietana
3/4 szkl
sól i pieprz
do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat
do smaku
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa wiosenna

Skrzydełka opłukać zalać wodą i zagotować.

Warzywa obrać i pokroić w kostkę oprócz fasoli i brokuła. Do skrzydełek dodać do smaku lubczyk i pokrojone w kostkę warzywa wraz z fasolką. Gotować około 15-20 minut na małym ogniu. Pod koniec dodać różyczki brokuła i gotować jeszcze 5 minut.

Doprawić do smaku i wlać zahartowaną śmietanę, wymieszać i zagotować całość.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2015 14:09
Zdrowa, lekka zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak