Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    2 l
  • ziemniaki

    4
  • groszek zielony

    0,5 szklanki
  • bób

    0,5 szklanki
  • kalafior

    o,5 główki
  • szczypiorek

  • pieprz czarny mielony

  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Rosół wstawić do gotowania. W pierwszej kolejności wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie ( tak po 15 minutach) obrany z łupin groszek i bób. Pod koniec gotowania dodać kalafior ( pojedyncze różyczki) i posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem.
2 Śmietanę połączyć z chochelką gorącego wywaru. Wymieszać i wlać do gotującej się zupy. Chwilę jeszcze gotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.07.2016 14:56
pyszna zupka
Jolcia_90 14.07.2016 13:14
dziękuję :) Moja ulubiona :)
mysza75 14.07.2016 10:49
jaka pyszna zupka
RenataZ-et 14.07.2016 10:47
smaczna jest taka zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat