Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korpus z kury
1 szt
marchew
1 szt
pietruszka
0,5 szt
seler
1/4 szt
brokuły
kilka szypułek
groszek zielony
wg uznania
groch
wg uznania
natka pietruszki
wg uznania
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Korpus gotujemy w ok 1,5l wody. Dodajemy sól. Warzywa tj. seler, marchew i pietruszkę obieramy i wrzucamy do wody. Po ok 20min wyciągamy korpus. Dodajemy nasz groch u mnie to są połówki groszku łuskanego oraz groszek zielony. Dodajemy brokuły. Wszystko razem gotujemy aż groch zmięknie. Na koniec doprawiamy solą jeśli jest za mało słona. Posypujemy zupkę natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak