Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korpus z kury 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
seler 1/4 szt
brokuły kilka szypułek
groszek zielony wg uznania
groch wg uznania
natka pietruszki wg uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Korpus gotujemy w ok 1,5l wody. Dodajemy sól. Warzywa tj. seler, marchew i pietruszkę obieramy i wrzucamy do wody. Po ok 20min wyciągamy korpus. Dodajemy nasz groch u mnie to są połówki groszku łuskanego oraz groszek zielony. Dodajemy brokuły. Wszystko razem gotujemy aż groch zmięknie. Na koniec doprawiamy solą jeśli jest za mało słona. Posypujemy zupkę natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak