Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 20 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por
seler kawałek
ziemniaki 3 szt
fasola szparagowa garść
zielony groszek garść
śmietana 18 proc 1/2 szkl
koper
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Mięso płuczemy i osuszamy, lekko obsmażamy. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 30 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i selera, kilka minut gotujemy a następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Wrzucamy pozostałe jarzyny oraz przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania mieszamy odrobinę zupy ze śmietaną, a następnie tak zahartowaną śmietanę wlewamy do garnka, wszystko razem mieszając. Zupę zagotowujemy, dodajemy posiekany koperek i zdejmujemy z ognia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.12.2012 21:36
dobra szczególnie teraz na zimniejsze dni :)
kate.500 12.12.2012 15:40
super
Bernadeta1 09.12.2012 01:04
smaczna zupka
gosia1988 02.12.2012 20:38
smaczna
artur7 02.12.2012 12:38
lubię zupki
manaika 02.12.2012 11:44
pycha
Barbara/zuza22_85 02.12.2012 11:36
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak