Zupa gyros

Zupa gyros

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa z karkówką i kaszą bulgur o smaku gyros, dla wszystkich tych, którzy kochają takie smaki.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    350 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • papryka zielona

    0.5 sztuki
  • papryka żółta

    0.5 sztuki
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • pieczarki

    100 gramów
  • grzyby shimeji

    50 gramów
  • przyprawa gyros

    20 gramów
  • puszka kukurydzy

    1 puszka
  • bulion warzywny

    1.2 litra
  • kasza bulgur

    100 gramów
  • śmietana 18%

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki.
Pieczarki w plasterki.
Cebulę i czosnek siekamy.
Grzyby shimeji oddzielamy.

Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy.

W tym samym czasie mięso przyprawiamy przyprawą. Następnie dodajemy pozostałe składniki, smażymy przez chwilę by aromaty się przegryzły.
Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy przez 20 min razem z kaszą.
Mąkę łączymy ze śmietaną, dodajemy do zupy, podgrzewamy.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy małej puszki kukurydzy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat