Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowo-warzywna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 1 szt
marchewka 2 szt
Mieszanka: warzywna 9-skł. 450 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
woda 2 litry
kostka rosołowa 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowo-warzywna

Mięso kroimy na mniejsze kawałeczki. Przyprawiamy czerwoną papryką i obtaczamy w mące. Cebulę kroimy w piórka. Szklimy w większym garnku z odrobiną oleju. Dokładamy mięso i razem wszystko podsmażamy. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe. Marchewki obieramy i kroimy w pół plasterki. Do zupy dodajemy marchewkę oraz mieszankę warzywną. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z ugotowanym w osobnym garnku ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 30.09.2015 07:15
Super propozycja :)
Janina 29.09.2015 15:17
Pyszności;)
Wacław 29.09.2015 11:23
uwielbiam takie dania
Stenka 29.09.2015 09:37
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak