Zupa gulaszowa z wieprzowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    70 dkg
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • włoszczyzna mrożona

    30 dkg
  • pomidory krojone

    1 puszka
  • liście laurowe Prymat

    2 liście
  • pietruszka zielona pokrojona

    1/2 pęczka
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

    2 szczypty
  • ziele angielskie mielone

    5 ziaren
  • papryka

    1 (chili)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na łyżce smalcu. Włoszczyznę zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny. Dodać podsmażone mięso, kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie.
Gotować na małym ogniu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na łyżce oliwy, dodać do garnka. Gotować około 10-15 minut.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować 10 minut. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę.
Dodać do zupy pomidory razem z zalewą, paprykę, przecier pomidorowy,czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i papryką chili. Całość gotować jeszcze 10-15 minut.
Posypać zieloną pietruszką, podawać z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 09.04.2014 14:16
wspaniała ,sycąca zupa !
Ola1young 02.04.2014 10:45
pozywna i smaczna ta zupa
Renata22 08.03.2014 21:33
bardzo apetyczna;)
Seba 25.02.2014 12:20
bardzo dobra
Wafelek2601 03.12.2013 23:40
Świetna zupka na zimne dni
Stenka 28.11.2013 16:15
pożywna i smaczna
Ola1young 21.11.2013 16:43
Pycha danie
Ewelina38 08.11.2013 09:55
mniamniuśna zupka
Łukasz15 20.09.2013 09:05
Lubię takie zupki
Dorota59 05.09.2013 12:09
wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat