Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z boczniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 300 g
olej 2 łyżki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
por (biała część) 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
wrzątek 1,5 l
ziemniaki 4-5 szt
koncentrat pomidorowy 90 g
boczniaki 250 g
ogórek kiszony 2 szt
papryka czerwona 1 strąk
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat
fasola czerwona z puszki 1 puszka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z boczniakami

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone jarzyny, por w piórka, czosnek, zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy 1,5 godziny.
Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, koncentrat pomidorowy, pokrojone na plasterki ogórki, pokrojone w paski boczniaki i paprykę, paprykę ostrą, słodką, kminek. Gotujemy 45 min. 20 min przed końcem gotowania, dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.11.2017 13:47
smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak