Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z boczniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
300 g
olej
2 łyżki
marchew
1 szt
pietruszka
1 szt
seler korzeniowy
1 kawałek
por (biała część)
1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
wrzątek
1,5 l
ziemniaki
4-5 szt
koncentrat pomidorowy
90 g
boczniaki
250 g
ogórek kiszony
2 szt
papryka czerwona
1 strąk
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
fasola czerwona z puszki
1 puszka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z boczniakami

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone jarzyny, por w piórka, czosnek, zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy 1,5 godziny.
Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, koncentrat pomidorowy, pokrojone na plasterki ogórki, pokrojone w paski boczniaki i paprykę, paprykę ostrą, słodką, kminek. Gotujemy 45 min. 20 min przed końcem gotowania, dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.11.2017 13:47
smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak