Zupa gulaszowa z białą kiełbasą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa gulaszowa z białą kiełbasą, to świetna propozycja na wielkanocny stół. Jeśli żurek lub barszcz biały serwujecie na późne śniadanie - gulaszowa idealnie sprawdzi się na obiad. Koniecznie wypróbujcie! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • boczek wędzony pokrojony w kostkę

    100 g
  • cebula pokrojona w kostkę

    2 sztuki
  • ząbki czosnku pokrojone w plastry

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • kiełbasa biała

    4 sztuki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory pelati

    1 puszka
  • rosół drobiowy

    1 litr
  • kostka rosołowa Kucharek

    1 kostka
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W garnku na oleju smażymy boczek, następnie dodajemy cebulę, czosnek, paprykę pokrojoną w kostkę, obraną ze skóry i pokrojoną w kostkę białą kiełbasę. Po kilku minutach smażenia dodajemy przecier, pomidory pelati i całość zalewamy bulionem drobiowym.

2. Gotujemy około 10 minut doprawiając do smaku przyprawą do dań.

3. Podajemy z natką pietruszki.   

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat