Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa indycza z kapustą kiszoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 700 g
cebula 1 duża
przecier pomidorowy 1/2 litra
kapusta kiszona 1 szkl.
makaron drobny
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
przyprawa do zup
czosnek 2 ząbki
Imbir mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
smalec 2 łyżki
chili w płatkach
śmietana do smaku
papryka czerwona 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa indycza z kapustą kiszoną

Na smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać mięso z indyka i obsmażyć nie rumieniąc.
Dodać kminek, imbir, paprykę i kucharka - zalać gorącą wodą i zagotować - nakryć i gotować 30 minut na małym ogniu.
W międzyczasie zmiksować kapustę kiszoną z przecierem pomidorowym i wlać do zupy.
Gotować 20-30 minut, a następnie doprawić cukrem, przyprawą do zup, wyciśniętym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem.
Osobno ugotować drobny makaron, odcedzić i dodać do zupy - zagotować.
Na talerzu przybrać kwaśną gęstą śmietaną i doprawić płatkami chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta53 19.11.2012 22:24
też lubimy chiński makaron
Habibi 03.11.2012 16:49
Zamiast tradycyjnego gotowanego makaronu można dodać błyskawiczny tzw. chiński - nie wymaga gotowania i zagęszcza zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak