Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Zupa na mięsie wołowym. Możecie Państwo również użyć wieprzowiny albo mięsa mieszanego. Dodałem również warzywa.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki do zupy:

  • mięso wołowe

    40 dag
  • ziemniak

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pieczarki

    5 sztuk
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • bulion

    1,5 litra
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dowolny tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę i przekładamy na patelnię, przesmażamy, ale nie rumienimy. 

Dodajemy mięso pokrojone w kostkę, posypujemy papryką w proszku i całość razem smażymy. Po ok. 5 minutach przekładamy do garnka i podlewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut do miękkości.

Dodajemy ugotowane w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gotujemy przez około 5 minut, ale nie dłużej. Jeśli ktoś lubi może dodać łyżeczkę kminku.

Dariusz33
Pieczarki i paprykę wrzuciłem praktycznie w ostatniej minucie gotowania, ponieważ lubie je chrupiące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat