Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
ziemniaki 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pomidor 1 szt
ketchup pikantny 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Podsmażone przełożyć do garnka, zalać około 1,5 litra wody i gotować. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażone dodać do gotującego się mięsa. Dodać pokrojone papryki. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, i seler pokroić i dodać gdy mięso już będzie prawie miękkie. Pomidor sparzyć, zerwać skórkę i pokrojony dodać do zupy. Dodać przyprawy i gotować do miękkości wszystkich składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.11.2016 19:29
Takie zupy to ja uwielbiam
Wacław 17.11.2016 10:11
pyszna,syta zupa :-)
matesko 25.10.2016 15:06
super propozycja
Diana Rusiłowicz 25.10.2016 00:27
Bardzo lubię taką zupkę :)
pestka 23.10.2016 20:34
bardzo smaczna
Marta1986 23.10.2016 20:08
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak