Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe wieprzowe

    800 gram
  • marchew

    200 gram
  • pietruszka

    150 gram
  • seler korzeniowy

    200 gram
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • cebula

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka mielona

    2 łyżeczki
  • liść laurowy

    4 szt.
  • ziele angielskie

    5 szt.
  • sól

  • woda

    2 litry
  • koncentrat pomidorowy

    100 gram
  • olej do smażenia

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
Warzywa obieramy. Marchew, cebulę i pietruszkę kroimy w pół-krążki.
Seler w krótkie słupki.
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy cebulę, krótko przesmażamy i dorzucamy marchew, pietruszkę i seler. Smażymy na małym ogniu ok. 10min.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
Wodę zagotowujemy z liściem laurowym, solą i zielem angielskim.
paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w średnią kostkę. Łodygi selera oczyszczamy z włókien i kroimy w plasterki, razem z papryką wrzucamy do wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy i paprykę mieloną ostrą. Następnie dorzucamy podsmażone warzywa, zostawiając jak najwięcej się uda na patelni, tłuszczu ze smażenia.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
Mięso oczyszczamy z włókien i kroimy w grubą kostkę, posypujemy solą. Na pozostałym ze smażenia warzyw tłuszczu, obsmażamy mięso z każdej strony.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
Mięso dorzucamy do garnka. Gotujemy wszystko razem 1,5 godziny - mięso musi być miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natalia.doradca 03.03.2014 15:24
Fajna zupa:)
Rafał10 03.03.2014 14:54
mmm ale bym zjadła :)
Milka100 03.03.2014 11:23
SUPER ZUPA
adelajda 03.03.2014 11:03
sycąca zupka :)
brioszka 03.03.2014 11:01
rozgrzewająca i aromatyczna! :)
Niki22 03.03.2014 10:57
lubię takie zupki :)) mmm pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat