Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zupa gulaszowa - jak ją zrobić? Wskazówki znajdziecie poniżej. Polecam - idealna na obiad, na święta, domowe przyjęcia. 

Składniki:

mięso gulaszowe 700 gramów
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
pieczarki 300 gramów
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 3 sztuki
smalec do smażenia
woda 3,5 litra
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Szukacie sprawdzonego przepisu na pożywną i aromatyczną zupę gulaszową? Dobrze trafiliście. Zupa gulaszowa z tego przepisu to kulinarny strzał w dziesiątkę.

Jak zrobić zupę gulaszową? Zapraszam na przepis!

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć w pokroić w drobną kostkę.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać, umyć i przecisnąć przez praskę.

Na patelni rozgrzewamy smalec. Wrzucamy mięso. Smażymy ok.10 minut co chwilę mieszając. W garnku rozgrzewamy trochę smalcu i wrzucamy cebulkę. Smażymy aż się lekko zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodajemy podsmażone mięso.

Na patelnie z tłuszczem po mięsie wrzucamy pieczarki i chwilkę dusimy, ale nie rumienimy.
Do garnka dodajemy pieczarki, paprykę i czosnek. Podsmażamy wszystko razem. Następnie wlewamy wodę. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 40 min. Następnie dodajemy resztę przypraw i koncentrat.

Dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.
Do kubka wsypujemy mąkę i wlewamy odrobinę wody. Mieszamy koziołkiem i dodajemy do zupy. Podajemy z pieczywem.

Waszej uwadze polecam także przepis na tradycyjne flaki!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 15.12.2013 15:06
pyszna zupa
usmiech 02.11.2013 21:25
ciekawy przepis
ssylwiaa 30.10.2013 09:31
już wiem, co zjem na obiad ;)
Duusiak 30.10.2013 09:09
Joanna - musisz próbować aż się uda :)
Jadwiga/Jaga85 29.10.2013 22:54
Pycha zupka!!!!
Barbara13 29.10.2013 19:39
Ale pyszna zupka i jaka "bogata" :))
joanna__s 29.10.2013 19:32
Ja też lubię gulaszową, ale nigdy taka dobra mi nie wyszła.
Melania 29.10.2013 18:17
Bardzo smakowicie wygląda i zawiera wszystkie warzywa jakie lubię :)
Andrzej8 29.10.2013 18:12
super sprawa taki gulasz
Katarzyna34 29.10.2013 17:57
świetna gulaszowa
nutellla 29.10.2013 17:44
bardzo lubię :)
Cranberry 29.10.2013 16:38
lubię gulaszową :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak