Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dkg
makaron świderki 1 opakwoanie
koncentrat pomidorowy 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
chilli 1 łyż
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
natka pietruszki
olej
cebula 1 szt
woda 4 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Łopatkę mielimy i lekko smażymy z drobno pokrojoną cebulą na oleju . Następnie przekładamy mięso do wody i gotujemy z przyprawą uniwersalną do miękkości. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy makron na półtwardo, odcedzamy i gdy mięso będzie gotowe dodajemy makaron oraz pozostałe przyprawy do smaku. Wszystko razem chwile gotujemy aby zupa nabrała smaku. Posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 07.02.2014 09:17
Gulaszowa z makaronem ciekawe połączenie, muszę następnym razem spróbować.
Pomocnik 07.06.2013 10:20
z makaronem... ciekawa
Megg 06.06.2013 21:38
pyszna zupka
dianix 06.06.2013 21:18
zgadzam się z innymi
idealme 06.06.2013 20:38
bardzo apetyczne !! ;)
gusia1000 06.06.2013 20:36
Warto taką gotować.
gosia56 06.06.2013 19:55
jeszcze nie robiłam gulaszowej z makaronem napewno pyszna
Olga_SK 06.06.2013 19:51
nie jadłam gulaszowej z makaronem, ale w sumie czemu by nie spróbować? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak