Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    60 dkg
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

  • papryka czerwona

    1/2
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z 3 łyżkami oleju. Doprawiamy do smaku i przekładamy do garnka z 1,5 litrem wody i kostką rosołową. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
Podsmażamy na patelni, doprawiamy i dajemy do gotującego mięsa. Jak mięso będzie miękkie dodajemy pokrojoną paprykę, przecier pomidorowy i zagęszczamy mąką rozprowadzoną w małej ilości wody. Przez 2 min jeszcze gotujemy i doprawiamy.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 06.09.2012 08:31
pyszna,bardzo lubię zupy
ben-ka 31.08.2012 09:30
z pieczarkami nie robiłam,muszę sprawdzić jak smakuje taka zupka.
mirosława4 06.08.2012 19:21
smaczna
IKrakowianka 28.07.2012 21:48
wygląda apetycznie
Wafelek2601 19.07.2012 08:40
Bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat