Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1,5 kg
  • pieczarki

    50 dag
  • papryka czerwona

    3 szt
  • cebula

    1 duża
  • mąka

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyzki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • ketchup

    3 łyzki
  • pieprz

  • papruka mielona ostra

  • bulion wołowy

    2,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
Mięso umyc, pokroic w kostke. W garnku rozgrzac olej, wrzucić mięso i podsmażyc.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
Dodac pokrojoną w piórka cebule. Dosic ok. 1 godziny
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
Dodac pokrojone w plasterki pieczarki
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
Dodac pokrojoną w kostkę paprykę i gotować ok. 10 minut
Krok 5 - Zupa gulaszowa foto
Opruszyć mąka, wymieszac
Krok 6 - Zupa gulaszowa foto
Wlac bulion. Dodac pietruszkę, ketchup i koncentrat. Doprawic do smaku solą, pieprzem, papryka mieloną
Krok 7 - Zupa gulaszowa foto
SAmacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 14.02.2014 09:02
pyszna zupka
Pani Domu 01.11.2013 11:54
z pewnością taką zrobię
Seba 18.10.2012 13:20
bardzo smaczna zupka
kate.500 10.05.2012 08:29
pycha
smakoszek 13.03.2012 21:00
świetna
Tika4444 27.02.2012 21:01
apetyczna
Tika4444 27.02.2012 21:01
apetyczna
Magdalena67 19.11.2011 23:12
Lubię syte zupy
Mati13 19.11.2011 15:06
apetyczna
Anna146 19.11.2011 11:31
pyszna zupa, doskonała na jesień

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat