Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • ziemniaki

    50 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    4 łyżki
  • przyprawy

    do smaku
  • pomidor

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w kostkę i usmaż na oleju razem z posiekaną cebulą w głębokim garnku aż się zrumieni.Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek,pokrojone w kostkę papryki i pomidora ,podlej wodą lub bulionem i duś ok.30 min.Na koniec wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki,gotuj aż wszystko będzie miękkie i dopraw do smaku przyprawami(sól,pieprz,chili,majeranek)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Chojłówna 05.09.2011 11:02
musi być na pewno dobra:)
ajres 24.08.2011 21:55
dobra
ajres 24.08.2011 21:55
dobra
IKrakowianka 17.08.2011 21:57
wygląda apetycznie :)
Teresa19 12.08.2011 12:40
bardzo dobra
Emiliozo 11.08.2011 17:30
wygląda znakomicie
Ania67 10.08.2011 09:01
pyszna
ziutula 09.08.2011 09:27
dobra zupka...
Kuchareczekjeden 05.08.2011 13:19
świetna
AgaS10 05.08.2011 12:54
uwielbiam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat