zupa gulaszowa

zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    250 g
  • cebula

    100 g
  • ziemniaki

    1000 g
  • pomidory

    100 g
  • papryka

    50 g
  • smalec

    40 g
  • kminek Prymat

    1 g
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa gulaszowa

Cebulę pokrajać w kostkę,przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor,dosypać papryki,a następnie obsmażyć pokrajane w kostkę mięso.Dodać kminek,drobno posiekany czosnek,pomidory bez skórki i paprykę,posolić zalać wodą tak,aby przykryła zawartość garnka i dusić na wolnym ogniu.W miarę potrzeby uzupełniać wodą,a gdy mięso jest prawie miękkie,dodać pokrajane w kostkę ziemniaki i zalać wodą tak,aby wszystko było nią przykryte.Gotować do miękkości.Przyprawić ostrą papryką.Potrawa nie może mieć rozgotowanych ziemniaków ani mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat