Zupa grzybowa z makaronem

Zupa grzybowa z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

  • włoszczyzna

  • ziemniaki

  • makaron

  • śmietana 12%

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą kość oraz startą na tarce włoszczyznę gotujemy z dodatkiem soli w garnku z wodą. Jak mięso będzie odchodzić od kości dodajemy dwa pokrojone w kostkę ziemniaki oraz uprzednio oczyszczone i pokrojone w kostkę oraz obgotowane wcześniej grzyby (podgrzybki, borowiki). Wszystko to gotujemy na wolnym ogniu przez ok 15- 20 min. Po tym czasie dodajemy makaron (ilość według naszego uznania). Jak wszystko będzie miękkie zabielamy zupę śmietaną i przyprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

07.04.2014 13:15
To coś dla mnie :)

Motorek

05.06.2013 09:23
bardzo smaczna

misia53

12.01.2013 00:25
najlepsza zupka

Wacław

20.09.2012 10:34
pyszna,poproszę o porcyjkę :)

adelajda

08.09.2012 17:55
dla mnie super !

ben-ka

03.09.2012 17:13
przepyszna!!! z tym,że ja gotuję albo z ziemniakami albo z samym makaronem w takiej wersji jeszcze nie gotowałam.

parysek10

01.09.2012 15:47
na pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat