Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa
bulion 2 l
śmietana 18 proc 1/2 szkl
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone w średniej grubości kostkę grzyby. Całość chwilę smażymy. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną. Całość chwilę podgrzewamy i doprawiamy do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 13.12.2014 19:50
super przepis
Motorek 15.09.2014 11:47
uwielbiam zupę grzybową
Kejti 07.09.2014 09:38
Uwielbiam grzybową,a najbardziej z makaronem.Teraz sezon więc i u mnie zagości :-)
Ola1young 30.08.2014 11:05
lubie grzybową z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak