Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 l
  • grzyby leśne

    60 dag
  • ziemniaki

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    100 ml
  • ziele angielskie

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa grzybowa

Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy z brudu. Kroimy je na dość spore kawałki podobnej wielkości. Cebulkę kroimy na drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę. Teraz dodajemy grzyby, smażymy 15-20 minut na wolnym ogniu. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy je do bulionu wraz z zielem angielskim. Gotujemy 10 minut i dorzucamy nasze grzyby. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Teraz zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

babajaga1969 09.10.2013 02:57
smaczna taka zupa
Kasnaj 08.10.2013 19:52
jest pysznie
Aleksandra/Olcia 08.10.2013 19:12
uwielbioam te zupe
nutellla 08.10.2013 18:59
akurat dzisiaj byłam na grzybach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat