Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
grzyby leśne 60 dag
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
śmietana 100 ml
ziele angielskie do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy z brudu. Kroimy je na dość spore kawałki podobnej wielkości. Cebulkę kroimy na drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę. Teraz dodajemy grzyby, smażymy 15-20 minut na wolnym ogniu. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy je do bulionu wraz z zielem angielskim. Gotujemy 10 minut i dorzucamy nasze grzyby. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Teraz zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 09.10.2013 02:57
smaczna taka zupa
Kasnaj 08.10.2013 19:52
jest pysznie
Aleksandra/Olcia 08.10.2013 19:12
uwielbioam te zupe
nutellla 08.10.2013 18:59
akurat dzisiaj byłam na grzybach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak