Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 40 dkg
bulion warzywny 2 litry
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
sól
pieprz
ziemniaki 5 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby oczyścić i pokroić. Bulion zagotować i dodać kostkę rosołową oraz grzyby. Gotować na wolnym ogniu. Dodać obrane i starte na tarce o średnich oczkach marchewki, seler i pietruszkę. Kiedy grzyby będą miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 04.02.2014 12:06
smaczna zupa
Pani Domu 11.01.2014 10:38
smaczna zupa
Dorota59 22.12.2013 12:58
moja ulubiona
Wacław 01.11.2013 18:44
bardzo dobra ,
Grazyna0211 28.10.2013 11:29
bardzo lubimy zwłaszcza ze świeżych grzybów
smakoszek 11.10.2013 09:00
o tej porze roku moja ulubiona zupka:)
berys18 10.10.2013 13:14
moja ulubiona zupa
gosia56 14.09.2013 12:42
napewno pyszna taka zupka
Dorian 13.09.2013 10:09
smakowita zupka
Zdzisław 05.09.2013 08:07
też lubię takie zupy
treonina 04.09.2013 22:04
jedna z moich ulubionych zup :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak