Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa grzybowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa
1 szt
marchew
3 szt
seler
1 mały
pietruszka
1 mała
podgrzybek suszony
garśc
pieprz
Sklep Prymat
makaron świdereki
250 g
woda
3 l
śmietana
200 g
Kucharek przyprawa do potraw
1 łyżka
Sklep Prymat
przyprawa do zup
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
cebula
1 szt
olej
kostka rosołowa
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

grzyby namoczyć na 24 godziny w pół litra wody. porcję rosołową+liść+ziele+kostka zagotować. podsmażyć cebule dodać do wywaru, włoszczyznę pokroić w kostkę gotować w wywarze pól godz. dodać wywar z grzybów doprawić pieprzem i przyprawa do zup. zdjąć z gazu i dodać śmietanę 18%. podawać z makaronem świderki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak