Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gruszkowa na winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 10 szt.
wino białe wytrawne 1 szklanka
cukier 20 dag
śmietana 1/2 litra
żółtko jajek 3 szt
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gruszkowa na winie

Wykonanie:
Gruszki obrać, pokroić, włożyć do garnka, zalać jednym litrem wody i rozgotować- następnie zmiksować. Dodać wino, wsypać cukier, startą skórkę z cytryny i przyprawić solą do smaku. Śmietanę ubić z żółtkami, zamieszać rozgrzaną zupą, wlać do zupy, starannie wymieszać lecz nie zagotować. Podawać z grzankami usmażonymi na maśle z dodatkiem cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak