Zupa grochowa krem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    30 dag/łuskany
  • ziemniaki

    3 szt.
  • marchewka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • por

    1/3 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarnka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • czosnek

    3 ząbki
  • boczek wędzony

    20 dag
  • przyprawy

    do zup
  • majeranek

    2 łyżki
  • grzanki

    lub makaron
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Groch namoczyć i ugotować do miękkości. Warzywa obrać, pokroić , wrzucić do garnka, zalać dwoma litrami wody i ugotować do miękkości, dodać jedną kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, zmiażdżony czosnek i wcześniej ugotowany groch. Chwilę razem podgotować i przyprawić do smaku. Po czym przygotowaną zupę zmiksować blenderem. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni, dodać do zupy. Podawać z grzankami lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hanbes 28.12.2016 15:02
O tak, te smaki są dla mnie..! :)
Grazyna0211 13.12.2016 10:42
fajna zupa
Ania321 12.12.2016 11:20
smaczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat