Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
500 g
ryż
100 g
kapusta biała
1/2 główki
marchewka
3 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/4 szt
por
1 szt
cebula
2 szt
czosnek
2 ząbki
przecier pomidorowy
500 ml
koncentrat pomidorowy
5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por pokroić w półplasterki, kapustę pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka i zalać około 2,5 litra wody.
Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i je obsmażyć. Całość przełożyć do garnka z warzywami, dodać listek laurowy, ziele angielskie, cukier oraz przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem przez 30 minut. Dodać ryż i gotować kolejne 15 minut. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem papryką słodką i ostrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 20.08.2017 09:55
Uwielbiam zupę gołąbkową....pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak